Freitag, 19. Februar 2010

O floare intarziata

Cand am decis sa-mi fac un blog, am hotarat si ca in fiecare saptamana o sa postez cel putin o fotografie cu una dintre florile mele. Sau ale orasului... Pana acum nu am reusit sa o fac. Ma supar mereu pe mine ca nu reusesc sa ma organizez mai bine, ca ma las prinsa in tot felul de maruntisuri si ca am ajuns sa fiu uituca si imprastiata. O sa-mi fac un program si poate voi reusi sa-l si respect.
Zapezile tot cad exact cand reusesc si eu sa ma conving ca e deja primavara. Nu e, nici macar la mine in casa nu e inca primavara. Am acum un singur ghiveci mic-mic cu ghiocei. Sunt asa de plapanzi si efemeri ca nici macar nu le-am pus un nume, asa cum fac cu mai toate plantele mele.
Si mai e inflorita la ora asta o gerbera, pe care o cheama - total aiurea - Margareta. Nu e planta de primavara. Dar vine direct dintr-o sera si acolo au pacalit-o ca e deja vara. Este cam sensibila, trebuie ferita de vant si frig. Asa ca sta in coltul cu icoane, langa Sfintii care m-au insotit in toate locurile prin care am fost.

Gerbera Margareta





3 Kommentare: