Freitag, 26. Februar 2010

Am zambile!/Ich habe Hyazinthen!

Am cautat jumatate de oras un buchetel de zambile. De cele mai multe ori, aici se vand in ghivece mici, cu tot cu bulb. Eu voiam doar florile pentru ca apoi, dupa ce se trec, nu stiu ce sa fac cu ghivecele si cu bulbii. Nu am unde sa ii pastrez pana in primavara urmatoare. Asa ca prefer sa ii las la florar. Exact cand ma lasasem pagubasa, am vazut in jurnalul de la ZiuaVeche cum Dana a venit in vizita, cu un buchet de zambile. Of, Dana, Dana, ce-mi faci tu mie... Dar Victor nu m-a lasat nici de data asta si, in cele din urma, am gasit in Blankenese o piata in care un florar vesel ne imbia si cu doua-trei buchete de zambile, pe langa muntii de lalele, trandafiri si nenumaratele cosuri cu bulbi infloriti. Pretul? Un euro zambilica! Destul de scump pentru un buzunar romanesc, dar merita!


Pentru ca acum pe birou am cinci zambile care miros asa de fumos incat zambesc tot timpul, inconstient. Acum chiar ca vine primavara. Si asta imi da un chef nestavilit de munca, o bucurie cum de mult nu am mai simtit. Pentru mine, pentru noi, se apropie vremuri fumoase.

Si daca tot am avut timp destul, chef de munca si veselie, am pus mana si am facut si pentru mamicile noastre cate o felicitare de inceput de martie. Dupa cartea Luizei Rosu. A fost distractiv. Poate mai incerc si la urmatoarele ocazii.



1 Kommentar: